INDIVIDUALNI COACHING IN TERAPEVTSKA TANTRIČNA MASAŽA ZA ŽENSKE

Barbara Jakše © Artkontakt, 2019  www.artkontakt.si

Zakaj se odločiti za individualni coaching za ženske?

Razveseljujoče je, da se vedno več ljudi odloča za odkrivanje novih (pravzaprav tisočletja starih) pristopov do svojega telesa, spola, svoje spolnosti, svojega odnosa s partnerjem. Tabuji počasi padajo, ljudje čutijo, da je nekaj narobe s klasičnim načinom intimnega odnosa, da nekaj manjka. Kar veliko žensk (in moških) je, ki ne doživljajo (več) orgazma ali se sploh ne vzburijo in potem mislijo, da je z njimi kaj narobe, da je za to gotovo kriva menopavza, hormoni, stres itd. Za nas ženske je tipično, da vso krivdo zvalimo nase. Moški raje iščejo izgovore izven sebe, tudi pri ženski. Resnica je pa taka, da bi lahko bistveno bolj uživali v ljubljenju, če bi poznali določene načine, kako se zbližati in kaj početi s telesom drugega, da mu bo prijetno in se bo v njem zanetil ogenj strasti. Saj je, kot ugotavljajo seksologi, ginekologi, urologi, redkokdaj vzrok biologija, samo fizično telo. V večini primerov gre za psihološke vzroke in nepoučenost. Psihološki vzroki seveda vplivajo na delovanje fizičnega telesa in biologijo - hormone recimo. Tu moramo pač pristopiti k težavi na drugačen način, s psihoterapijo. Medtem ko je nepoučenost mogoče hitro popraviti s tem, da se enostavno podučimo. Gremo na tak coaching ali delavnico, beremo knjige na to temo ipd. Samo nevedni trpijo, je baje rekel Buda.

Na tem kratkem, vendar jedrnatem coachingu se boš za začetek vsekakor dobro opremila z raznimi veščinami upravljanja s svojim telesom in energijo. To, kar se boš naučila, boš lahko enostavno izvajala doma sama ali s partnerjem in rezultat ne bo izostal! Prižgala boš ogenj, strast v sebi in med vama! 

Vsebina coachinga:

 • raziskala boš zgodovino svoje spolnosti in svoj trenutni pogled nanjo ter ugotavljala, ali resnično ustreza tvojim dejanskim potrebam;

 • preko vodene meditacije se boš lahko povezala z maternico in jajčniki ter stopila v komunikacijo z njimi;

 • spoznala boš nekatere zelo učinkovite tantrične, jogijske in taoistične tehnike, s katerimi ustvariš "ogenj" v medenici, v joni (pomen glej spodaj), s tem ko prebudiš spolno energijo in se jo naučiš usmerjati v celo telo. Z njimi si tudi močno poživiš telo, ga z redno vajo pomlajuješ, ohranjaš vitalnega. Počutila se boš veliko bolj ženstveno, optimistično in radostno!

Kaj še ti bo dal individualni coaching?

 

 • Zavesten prevzem kontrole nad energijo v sebi

 • Povečan pretok energije

 • Prižgan ogenj, lepo razporejen po celem telesu

 • Povečano samozavest in motivacijo

 • Povečan libido

 • Prebuditev ustvarjalnosti

 • Nove veščine in ideje za lepše intimno življenje

 • Stik z zavestjo maternice in jajčnikov

 • Okrepljen občutek ženstvenosti

 • Radost, optimizem, strast do življenja

 • Uravnovešeno stanje vseh hormonov

 • Na splošno okrepljeno zdravje, predvsem pa izginjanje PMS, manj ali celo neboleče menstruacije, izginjanje simptomov menopavze.

Coaching traja 3 ure, cena je 135 €. Termin izberemo skupaj. Pišite na: info.magdala@gmail.com

Občasno izvedem tudi delavnico Strastna ženska, na kateri je ista vsebina, le da delate v skupini.

Vtis z delavnice:

"Za delavnico sem se odločila iz hrepenenja po sebi. Določeni deli mene so še posebej klicali po pozornosti. Na delavnici sem doživela kar nekaj "svežih dotikov", trenutkov, ko se človek doživi povsem na novo. Oživi. Utripne. Ter dobi smernice za naprej v prijetnem, zaupnem in varnem okolju. Toplo se zahvaljujem za dragoceno izkušnjo."

Mojca, 43 let

Vabim te k branju razmišljanja o mojih MOTIVIH ZA DELO Z ŽENSKAMI.

Zdravljenje težav v spolnosti, zdravljenje joni

Beseda joni izvira iz sanskrita in predstavlja ženske spolne organe. Joni je lahko neusahljiv izvir ženske moči, če je njeno "svetišče" neokrnjeno in če se ženska te svoje energije zaveda ter jo zna ustrezno uporabljati. Žal pa veliko žensk v joni nosi razne blokade, ki so nastale kot posledica globokega sramu, občutkov krivde, čustvenih ali spolnih zlorab, težkega poroda in drugo. Zaradi tega je blokiran pretok spolne energije, kar posledično prinaša težave pri doživljanju orgazma, zmanjšana je želja po spolnoZakajsti, spolni odnos je lahko boleč. Tudi hud PMS, boleče in dolge menstruacije, bolečine v križu so lahko posledica blokirane energije v medenici.

Zdravljenje joni je odlična metoda za odpravljanje te neprijetne zgodovine iz telesnega spomina. Kombinirate pa jo lahko tudi z osvobajanjem od stresni vzorcev iz celičnega spomina.

 

Priporočam tudi branje mojega članka o zdravljenju posledic seksualne travme s pomočjo terapevtske tantrične masaže.

Kaj je značilno za terapevtsko tantrično masažo in kaj lahko pričakuješ med in po njej?

Ta masaža temelji na ajurvedski oljni masaži, v kateri se stimulirajo tudi marma točke na energijskih poteh. Marme povezujejo vseh naših pet teles, od fizičnega pa vse do kavzalnega. Kar pomeni, da zdravljenje s to masažo poteka na vseh nivojih.

Tantrična je zato, ker upošteva potek energij v telesu (ida - pingala v indijski ali jin - jang v kitajski terminologiji), ker aktivira vse čakre in energijo premika iz spodnjih čaker v višje ležeče, vse do kronske čakre. 

Masira se celo telo, vključno s spolovilom zunaj in znotraj. Masiranka se sama odloči, ali bo v zadnjem delu 2-urne masaže dovolila tudi masažo joni (zunanji del spolovila in celotno nožnico, kjer se nahajajo refleksne cone vseh notrananjih organov). Um morda reče JA, telo pa se skrči in pravi NE. To je treba nujno spoštovati!

Med masažo se lahko začnejo globoko shranjeni spomini prebujati, blokade se začnejo odpirati, energija teči po nadijih (energijskih poteh). Ob tem se lahko pojavijo razni občutki, od manj prijetnih do zelo prijetnih, prebudijo se lahko spomini, mentalne slike dogodkov, ki so povzročili blokado, včasih pa tudi bolečine.

Z veliko mero empatije, nežnimi in počasnimi gibi ter vmesno komunikacijo ti bom pomagala, da prideš v stik s spominom, z bolečino, jo zavestno predihaš in spustiš iz telesa. Če se pojavijo močna čustva, v procesu zdravljenja uporabim tudi metode iz geštalt psihoterapije, kar še dodatno pripomore k zdravljenju. S tem lahko greš globlje v občutek, v bolečino, se vživiš vanjo in od telesa neposredno dobiš informacije o vzroku bolečine. To ti omogoči zavedanje, osvobodi ujeto energijo in omogoči zdravljenje.

 

Skupaj narediva prostor za zdrav pretok energije, okrepljeno občutenje v predelu joni, ponovno željo po spolnosti, možnost za doživljanje zunanjega (klitoralnega) in notranjega (vaginalnega) orgazma, večjo vitalnost. 

 

S tem, ko lahko energija v predelu medenice spet neovirano teče, izginejo tudi bolečine pred in med menstruacijo ter bolečine v križu. 

To zdravljenje je seveda primerno tudi za ženske, ki ne morejo zanositi.

"Za tovrstno masažo sem se odločila ob sočasnem zdravljenju spolnih zlorab, saj menim, da samo pogovori niso dovolj. Na telesu se takoj odrazi, kar sicer ozavestimo in če ne sprostimo tudi telesa, blokada v njem ostane.

Imam zelo razumevajočega partnerja, ki me podpira v mojih prizadevanjih, da se pozdravim na vseh nivojih. Hudo mi je zase in za najin odnos, da se v področju joni počutim totalno prazna, brez občutkov. Rada bi bila normalna ženska, rada bi občutila vse te lepe občutke, o katerih vem samo iz pripovedovanja drugih. 

Prva tantrična masaža mi je bila zelo prijetna. Rosanda se je zelo potrudila in naredila, kar je moje telo potrebovalo. Všeč mi je bilo, da nisem začutila nobene agresivne energije ali česa podobnega, da so bili sami dotiki, potegi sicer energetsko močni, vendar hkrati nežni. Tam, kjer me je bolelo, ni silila vame. Med masažo se mi je zdelo, kot da mi z vsakim dotikom z nog pada cement.

Všeč mi je tudi to, da se da o vsem pogovoriti in da si lahko popolnoma sproščen brez mask.

Ponavadi sem po vožnji iz Ljubljane do doma odšla spati. Po tej masaži pa sem bila polna energije in elana, postorila sem stvari, ki jih prej nisem mogla. Dodala bi še to, da sem naslednje dni hitreje našla ravnovesje, če sem se znašla v kakšni frustraciji. Zato sem veselim naslednjih masaž in njihovih pozitivnih učinkov!" (Nina, 28 let)

Glej tudi zavihek Izkušnje strank.

 

Trajanje ene terapevtske masaže: 2 uri, odvisno od procesa lahko tudi dlje.
Cena za uro masaže je 60 €
Ker gre za postopno sproščanje blokad v predelu joni in nasploh za poglabljanje občutka varnosti, zaupanja je priporočljivo, da se masažo izvede vsaj 4 x enkrat tedensko.
Če vzameš paket 4 masaž, imaš 10 % popust.
Kaj če ne moreš plačati redne cene?
Če ne moreš živeti svoje spolnosti tako, kot bi rada, in imaš resne težave s tem, tako da trpi tudi tvoje partnerstvo, pa si nikakor ne moreš privoščiti redne cene, sem odprta za druge možnosti izmenjave energije. Moj namen je, da pomagam vsaki ženski, ki se želi pozdraviti. 
AKTUALNO: STRASTNA ŽENSKA - DELAVNICA OB DNEVU ŽENSK