OSVOBAJANJE OD STRESNIH VZORCEV IN

AKTIVIRANJE ZDRAVILNIH SPOSOBNOSTI TELESA

Terapevtski pristop osvobajanja od stresnih vzorcev, izpeljan iz Shiatsu Shin Tai terapije, telo spravi v proces osvobajanja v celičnem spominu ujetih vzorcev skozi vodilni meridian v hrbtenici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAJ SO  STRESNI VZORCI IN KAKO VPLIVAJO NA NAS?

 

Kot pravi Saul Goodman, tvorec tega odličnega terapevtskega pristopa, stres povzročajo strah ter težavne situacije, skozi katere smo šli v preteklosti in skozi katere gremo v sedanjosti. Lahko gre za enkraten ali ponavljajoč dogodek, ki je v nas pustil trajno sled.

Telo in um se na stres odzivata tako, da ustvarjata napetost v mehkih tkivih, mišicah in organih. To ponotranji čutne in vibracijske informacije tega, kar je stres povzročilo. Življenjska energija (chi, prana) »snema« te informacije v spominski matrici znotraj mehkega tkiva, prav tako kot računalnik shranjuje informacije na spominski disk. Če stres ni bil povsem razrešen in sproščen iz telesa, življenjska sila ostaja ujeta v tej obliki nekje v telesu. Ta ujeta, blokirana energija povzroča emocionalne, psihološke in fizične težave. Hkrati imamo na razpolago premalo življenjske energije za vsakodnevne aktivnosti. Več kot je »starega« stresa v nas, več je ujete energije, več »svežega« stresa nastaja, pridemo v začaran krog, ki pogosto vodi v izgorelost in razne bolezni.

Stres vedno povzroči zgoščenost v nekem sloju telesa. Pogosto najprej vpliva na vibracijske plasti (mentalno, čustveno, energijsko telo), če pa je v sistemu prisoten dlje časa, tudi desetletja, začne vplivati na tkiva, organe, žleze, kosti. To vodi do več simptomov in kroničnih bolezni kot so diabetes, hernija, migrena, težave s plodnostjo ali celo rak.

KAKO POTEKA TRETMA? KAKŠEN JE PROCES OSVOBAJANJA?

Gre za delo s telesom, pri čemer klient ves čas leži na trebu, oblečen v lahka oblačila. Uporabljamo določene tehnike, kot so recimo test dolžine nog (ta se ves čas spreminja glede na pristotnost stresa v telesu) in zelo rahel dotik s prstom na določene kontaktne točke ob hrbtenici in na področju medenice. Vse to takorekoč »odpre ventile« v meridianih, osvobodi ujeto energijo stresnega vzorca in v trenutku nastane prostor za zdrav pretok energije. 

 

Telo se začne samo zdraviti s svojo lastno življenjsko silo.

Osvobaja vas starega stresa, starih programov.

V vas se naredi prostor za novo.

Občutite globok mir.

KAJ ŠE BOSTE PRIDOBILI S TO TERAPIJO?

 

 • Osvobodili se boste matrice stresnih vzorcev (travm) iz preteklosti (prenehali boste neprestano obujati spomine, zgodbe iz preteklosti);

 • deaktivirani programi iz preteklosti ne bodo več imeli moči nad vami;

 • osvobodili se boste skrbi in strahov glede prihodnosti in v sebi boste začutili globok mir;

 • veliko bolj boste sposobni biti v sedanjem trenutku, osredotočeni boste;

 • znebili se boste ovirajočih prepričanj, stališč;

 • nehali boste soditi druge in vse deliti na dobro in slabo, ker boste nenadoma uvideli, da je vse prav;

 • ker boste prenehali trošiti energijo za prej omenjeno, je bo naenkrat na voljo mnogo več za ustvarjanje novega;

 • začeli boste vibrirati v harmoniji s svojim zdravim jedrom in prepoznavati svoje pristne potrebe;

 • poravnali se boste na vseh ravneh: fizični, čustveni, mentalni in duhovni ravni.

Moja lastna izkušnja:

Po 14 letih intenzivnega dela na sebi z vsemi terapevtskimi pristopi, ki jih sedaj izvajam tudi sama, ker so mi tako zelo pomagali, sem po prvem, samo 20-minutnem tretmaju skozi zelo moraste sanje, ki so sledile tisto noč, očistila očitno izredno globoko v meni konzerviran stresni vzorec oz. travmo, povezano z mojo mamo. Vse do tega trenutka, ko sem se v grozi zbudila in to ozavestila, sem mislila, da sem to že zdavnaj predelala. Mama je sicer že dve leti pokojna, vendar je bila moja dolgotrajna izkušnja z njo še zelo živa in delujoča v bogve katerem delu mene.

Na izobraževanju za ta pristop smo veliko vadili drug na drugem in smo bili oz. smo še lep čas zatem v procesu čiščenja in zdravljenja. Tako sem danes, spet skozi sanje, očistila še en izredno močan stresni vzorec, star 32 let in povezan z moškim, ki se je na višku najine ljubezni in res harmonične zveze odločil, da ne more več biti z mano, ker je še premlad, da bi bil samo z eno žensko. Takrat sem se počutila, kot da bi s tem odhodom ubil žensko v meni. Globoko prizadeta sem bila v samih globinah svoje ženskosti. Zame je to bila taka travmatična izkušnja, da se je dobesedno spremenila moja identiteta in sem se v toku enega leta, v katerem sem nonstop jokala in žalovala, kot da mi je umrla najljubša oseba (ženska v meni), začela identificirati z mojim moškim delom. To se je odražalo v popolni spremembi stila oblačenja, iz svetlih ženstvenih oblačil v črnino, usnje, moške čevlje, nonstop hlače. Dolge lase sem si dala postriči na 2 cm in jih pobarvala na skoraj rdeče. Postala sem močna na zunaj (v notranjosti pa je krvavela velika rana), šla sama na potovanje po Evropi in k sebi pritegovala moške, ki so me potem iz različnih razlogov zapustili. Tisti pa, ki so bili do mene prijazni in bi šli z mano do konca sveta, mi stregli, so bili zame nezanimivi, spraševala sem se celo, kaj je narobe z njimi!

 

Sicer sem skozi geštalt terapijo spet oživila žensko v meni in je lepo zacvetela, vendar je bila očitno še vedno ranjena. To travmo sem ponavljala vse do lanskega leta. In skozi vsa ta desetletja sem imela ponavljajoče se sanje, v katerih je glavno vlogo vedno igral ta dotični moški. V njih je prihajal k meni, šel v odnos z mano in hitro tudi odšel. Lani sem že mislila, da se je pa zdaj moj vzorec končno spremenil, ko se je v sanjah odločil, da bo živel z mano. Res je takrat za kratek čas prišel živeti k meni moški, ki bi dejansko ostal, vendar sem sama prekinila zvezo. Danes pa sem sanjala, da je povzročitelj moje travme prišel v moje stanovanje, ki je bilo veliko lepše in večje od mojega dejanskega, in brez vprašanja odnesel vse fotografije, na katerih je bil upodobljen in so bile v velikih formatih razstavljene po dnevni sobi. S seboj je odnesel vse sledi svojega obstoja v mojem življenju! Sanje so bile tako močne, da sem se zbudila, v trenutku ozavestila njihov pomen in od veselja kar vstala že ob petih ter se odločila to intimnost podeliti s svetom! Ta travma je krojila 32 let mojega življenja, mojih odnosov z moškimi, mi povzročila veliko trpljenja! Ta stresni vzorec, ta blokada, ta rana je k meni pritegovala zame popolnoma neustrezne moške! In od danes naprej bo vse drugače! Prostor v meni, kjer je še bival in deloval spomin na povzročitelja travme, je očiščen, spraznjen! Lepa, prostorna in svetla soba čaka na nove slike, ki bodo razveseljujoče, ki bodo prikazovale izpolnjen odnos z drugačnim moškim, takim, ki me bo cenil, spoštoval mojo ženskost in bo ostal z mano. In ga bom jaz sposobna ceniti. Če mi je to namenjeno. Če ne, pa je tudi v redu. :) 

Neizmerno sem hvaležna Saulu Goodmanu in učitelju Janiju Golobiču za to osvoboditev! 

Izkušnja stranke

Po dveh tretmajih:

»Takoj po terapiji sem postala izredno utrujena, da sem morala iti spati. Naslednji dan sem imela veliko opravkov in sem bila tako zmedena, da mi je šlo vse narobe. Tudi ulic v domačem mestu nisem takoj našla. Dva dni po terapiji sem se zbudila tako brez moči, da nisem mogla niti stati, bolele so me mišice po celem telesu, kot da bi bila na ne vem kako napornem treningu. Cel dan sem ležala v postelji, na srečo je bila sobota. Hkrati pa sem začela čutiti, da sem bolj mirna, bolj povezana sama s sabo. Zaznala sem, da niso več tako močno prisotni občutki nezaupanja vase, sramu, slabe samopodobe. Počutila sem se veliko bolj samozavestna. Na obremenjujočo preteklost sem začela gledati povsem nevtralno, kot da se ni zgodila meni. Tretji dan sem končno lahko vstala in čutila neko novo moč v sebi, kot nek notranji steber.

Dva tedna kasneje se mi je pokvaril avto na avtocesti, na poti z morja. Z mano v avtu moji dve mački, ki ne preneseta hude vročine, in en par. V takem primeru bi prej bila povsem zmedena, živčna, tokrat pa sem bila vzor mirnosti in zbranosti. Hitro sem uredila vse potrebno in čez pol ure smo se že vozili z avtovleko proti Ljubljani. Ker sem jaz bila mirna, je vse teklo gladko. 

Sploh ne morem verjeti, kako se je lahko vse to zgodilo po samo enem tretmaju! Verjetno je to povezano s tem, da sem kot učiteljica joge bolj pretočna kot kdo drug in so se stresni vzorci lahko hitreje očistili.

Po drugem tretmaju čez 3 tedne sem vedno bolj občutila, kako sem notranje stabilna in končno vem, kaj hočem JAZ, kaj so MOJE prave potrebe. Temu zdaj sledim. « (Nataša, 43 let)

O mojih začetnih izkušnjah s prostovoljci/kami si lahko preberete v blogu.

ZA KOGA JE TA TERAPIJA PRIMERNA?

Ta terapija je primerna za vse ljudi vseh starosti. 

Trajanje tretmaja: 60 minut. Terapije obiskujete toliko časa, da telo očisti vse stresne vzorce in je pripravljeno za strukturno poravnavo. To pa je odvisno od tega, koliko in kaj že delate na sebi, kako energetsko pretočni ste ipd.

Cena: 50 €/ura (v izrednih primerih se dogovorimo za popust)

Če se želite tudi vi osvoboditi stresnih vzorcev in se počutiti mirno, zbrano, lahkotno, pretočno ter biti zdravi na vseh nivojih, se naročite na terapijo: info.magdala@gmail.com 

Izobraževanje sem opravila v okviru Šole za Shiatsu Shin Tai, ki jo vodi Janez Golobič, certificirani učitelj in praktik te terapije. Vse metode se je naučil neposredno od Saula Goodmana.

Image by Messan Edoh from Pixabay 

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Pinterest
 • Tumblr Social Icon
 • Instagram