COACHING ZA PARE ZA GLOBLJO INTIMNOST IN LEPŠO SPOLNOST
 Paket coachinga za pare, ki bi radi poglobili svojo intimnost, se povezali na telesni, energetski, duševni in duhovni ravni. Za vse, ki ne želijo samo "seksati", temveč pristno ljubiti.

  

KAJ SPLOH JE TANTRIČNA SPOLNOST?

Tantrična spolnost je zavestna spolnost, v ezoterični literaturi najdemo izraz "sveta seksualnost", in združuje vse ravni osebnosti. Starodavno znanje ljubljenja odpre nove razsežnosti v odnosu in v doživljanju svojega in partnerjevega telesa, predvsem pa partnerja poveže na ravni srca.

 

Zavestno ljubljenje je nekaj povsem drugega kot običajna spolnost, pri kateri gre bolj za zadovoljitev nagona, biološke potrebe telesa po spolni združitvi in hitri potešitvi s končnim orgazmom. Prav ta instant varianta spolnosti je tista, ki na dolgi rok ne zdrži. Pri parih deluje prvih nekaj let skupnega življenja, nato pa postane dolgočasna, saj ne zadovoljuje ostalih potreb obeh partnerjev kot so:

  • potreba po predanosti,

  • zaupanju,

  • povezanosti na ravni srca,

  • zlitju z drugim bitjem na vseh nivojih tega, kar smo.

Z ljubljenim človekom bi radi delili vse, se kopali v medsebojni nežnosti, dotikih, pogledih, globokem občutenju sebe in drugega bitja.

NAJPOMEMBNEJŠI VZROKI ZA UPAD SPOLNE SLE PRI PARIH

1. Spolnost, ki se zgleduje po pornografskih filmih in ki je bolj podobna fitnesu kot ljubljenju, tega seveda ne more nuditi. Človeka omejuje na spolne organe in ga degradira, saj ne vključuje celotne osebnosti. Ne vključuje človekove osnovne potrebe po biti ljubljen, sprejet v celoti. Prav zato sčasoma vodi v nezadovoljstvo, dolgčas, celo odpor do spolnosti. Na račun tega cveti posel v erotičnih trgovinah, vendar sčasoma tudi vsi možni pripomočki, tabletke in razne dvomljiva kitajska mazila ne zadovoljijo več oziroma sploh ne. Izredno donosen je tudi posel na področju takih in drugačnih erotičnih masaž, tudi t.i. »tantričnih«, ki z izvorno tantro nimajo nič več skupnega. Poslužujejo se jih tako moški in ženske, ki »doma ne dobijo tega«, kar potrebujejo ali si želijo. Da o razširjenosti prešuštvovanja ne govorimo. In ni čudno, da tovrstno spolno zadovoljevanje nato velja za nekaj grdega, »umazanega«, nespodobnega, nesprejemljivega.

 

Spolnost, oropana duševne, srčne povezave, človeka ne more v polnosti zadovoljiti. Vzroki za »nefunkcioniranje« v postelji so mnogo globlji in segajo na področje duševnosti.

 

2. Vedno večji stres, ki ga prinaša sodobni način življenja, prav tako zelo uničujoče vpliva na naše čustveno in mentalno stanje, to pa se seveda prenese tudi na fizično raven in na področje spolnosti. Pri moških so v porastu težave z erekcijo in prezgodnjim izlivom, pri ženskah pa t.i. frigidnost, hladnost. Tožijo, da ničesar ne čutijo, da imajo odpor do spolnosti s partnerjem, čeprav ga imajo zelo rade in je ta zelo razumevajoč in potrpežljiv. V spolnost z njim tu in tam privolijo samo zato, da bi izpolnile svojo »zakonsko« dolžnost.

 

3. Velikokrat je vzrok težav tudi nepoučenost partnerjev glede tega, kako se sploh »lotiti« drugega. Veliko moških se nerado ljubkuje, izmenjuje nežnosti. Za nekatere je to »zapravljanje časa«. Sami ne prenesejo dotika, božanja, zato sklepajo, da tega tudi partnerka ne potrebuje. Ženske pa nismo narejene na isti način kot moški in potrebujemo stik s partnerjem na vseh drugih ravneh, začutiti ga moramo s svojim srcem, začutiti prelivanje pozitivnih čustev, naklonjenosti, ljubezni, mu popolnoma zaupati, da se mu lahko predamo in odpremo ter resnično uživamo v spolnosti. To pa zahteva svoj čas in poznavanje delovanja ženskega telesa. Znan je podatek, da kar 24 do 37 % žensk ne doživlja orgazma. Veliko jih sploh še ni doživelo različnih vrst vaginalnega orgazma, ki je dlje časa trajajoč, globlji in intenzivnejši, poznajo le eksplozivni zunanji klitorisni orgazem. Redko kdo je že slišal za žensko ejakulacijo, še bolj redke so ženske, ki jo doživljajo. Pa bi jo lahko vse, če bi vedele, kje je famozna G-točka in kako jo stimulirati.

 

Prav tako bi ženska lahko zelo učinkovito zadovoljila svojega moškega, če bi poznala številne starodavne prijeme tantrične ali daoistične masaže moških spolnih organov. Skoraj zagotovo si ta ne bi več želel poiskati potešitve izven zakona oz. partnerstva.

 

Kaj je še vzrok za nezadovoljstvo v spolnosti pri parih?

4. Med drugim so to trdno zakoreninjena prepričanja, ki jih je v naši kulturi pustila katoliška vera. Če je znotraj tega spolnost dovoljena samo za namen spočetja otrok, potem je vse početje izven tega predpisanega okvirja avtomatično nedovoljeno, nespodobno, grdo, umazano. Spolnost kot biološka, duševna in tudi duhovna potreba je na tem ozadju povsem zanikana. Treba jo je potlačiti, odmisliti, zavreči. Posledice tega so hude perverzije, zlorabe itd.

 

KAJ ZA RAZLIKO OD TEGA PONUJA TANTRIČNA SPOLNOST?

Tantrična spolnost predstavlja vrata v obljubljeno deželo spolnih želja, ki jih pravzaprav sploh še ne poznamo, dokler jih ne doživimo. Ponuja nam užitke onstran enodimenzionalnih orgazmov. 

 

Uči nas, kako lahko zavestno nadzorujemo spolno energijo. Spolnost povzdigne v magični ritual, znotraj katerega se vedno znova zgodi alkimija, čudežna združitev dveh bitij v eno.

Spolna energija se dviguje do srca, kjer povzroči orgazem srca, če lahko tako rečemo. Partnerja sta v ekstatičnem stanju in začutita tako blaženost, tako globoko ljubezen drug do drugega, da je ni možno primerjati z ničemer, kar nam je znano od prej! Bolj vešči v tantrični spolnosti lahko dvignejo spolno energijo tudi višje, do t.i. tretjega očesa in doživijo neke vrste duhovno razsvetljenje.

 

Ljubljenje s tem postane celostna izkušnja, pri kateri ne hitimo do cilja (klasičnega orgazma), temveč uživamo na poti. Orgazmično stanje se lahko časovno bistveno podaljša tudi do ene ure ali več.

Tantrični val kontinuirane supersenzorne, magične in duhovne ekstaze nas dobesedno transformira.

 

Odveč je govoriti o tem, da tak spolni odnos zelo poveže oba partnerja in vsakega od njiju bolj približa k svojemu lastnemu bistvu.

Tantrični spolni odnos nas pripelje nazaj vase, nas umiri in naredi bolj stabilne za spopadanje z zahtevami zunanjega sveta. Smo bolj samozavestni, sproščeni, lahkotni, radostni, optimistični, odprti, bolj vitalni in kar sijemo od pozitivne energije! 

 

Upad spolne sle ali želja po »običajnem« spolnem odnosu po tantrični (to pomeni vseprežemajoči) izkušnji pravzaprav ni več mogoč.

 

Vemo, da vsak ritual potrebuje svoj čas in prostor. Prostor, namenjen takšni združitvi, je nekaj svetega in že to je nekaj, kar se moramo naučiti ustrezno pripraviti. Ko moški pripravi ljubezensko gnezdece za svojo partnerko, jo že samo to dejanje povzdigne v nekaj, kar je nad običajnim, počuti se kot nekaj posebnega, še preden se ljubljenje sploh začne. Partner ji je že s tem namenil veliko pozornosti.

Kar zadeva časovno komponento, je pomembno vedeti, da si je za tantrično spolnost treba vzeti čas. V njej se čas takorekoč ustavi oz. zavestno izstopimo iz njega. Predstavlja odklop od vsadanjih obveznosti in hitenja. Skupaj z ritualno pripravljenim prostorom je to dvojni odklop od ponorelega sveta.

 

V osebnem coachingu se bosta v naučila:

​- ritualov zbližanja in prihajanja v stik preko srca
- zavestnega dihanja in kroženja diha po telesu
- zaznavanja nians svojih občutkov
- čutenja pretakanja energije v sebi in med vama in zavestnega usmerjanja energije z določenimi tehnikami
- iskrene komunikacije in izražanja svojih potreb in želja
- kultiviranja intimnosti v vsakdanu
- nadomeščanja škodljivih prepričanj s koristnimi
- načinov "tihe združitve", pri kateri bosta ugotovila, da je dovolj samo biti skupaj v       objemu in energije "delajo svoje"
- zavedela se bosta, da je človek veliko več od fizičnega telesa, da se v nas pretakajo     vitalne energije, ki so mnogo močnejše, kot smo si lahko zamišljali pred to izkušnjo in da je ljubljenje lahko res sveto dejanje.

 

KDO VAS BO POPELJAL V SVET GLOBLJE INTIME IN TENKOČUTNE SPOLNOSTI?

Osebni coaching izvajam Rosanda Marija Meško, certificirana terapevtka tantrične masaže (izobraževanje sem opravila v okviru priznane šole Somananda Tantra School, www.somananda.org), poznavalka metod "svete seksualnosti", ki so se je učile ženske svečenice v templju Boginje Izis v starem Egiptu, gestalt psihoterapevtska svetovalka, mojstrica in učiteljica reiki-ja, energijska zdravilka, trenutno učenka ajurvedske in marma terapije.

Pri svojem delu sem zelo tenkočutna, empatična, upoštevam in spoštujem trenutna čustvena stanja strank in se jim prilagodim. Od vas ne zahtevam ničesar, kar v danem trenutku niste pripravljeni storiti.

Na srečanjih sta oblečena v lahka oblačila, golota ni potrebna

Ostala podrobna navodila dobite ob prijavi.

Osnovni paket obsega tri polne ure coachinga. Po potrebi se dogovorimo za daljše trajanje.

CENA: ura coachinga je 45 €

Plačilo nakažete na naš račun, ki ga najdete v zavihku Kontakti.